Wist je dat er een verband is tussen voeding en je huid?  Het zou namelijk heel goed kunnen dat je met slechts een aantal wijzigingen in je dieet verlost bent van acne!

Acne, hoe ontstaat het precies?

De talgkliertjes in onze huid maken talg aan. Talg is een vettige stof, die de huid beschermt en haar soepel houdt. Wanneer dit proces uit balans raakt, raken de talgklieren verstopt en ontstoken. Er vormen zich rode bultjes, puistjes, comedonen (mee-eters) en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Door bepaalde hormonen worden de talgklieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld bij stress, maar ook tieners die in de pubertijd zitten maken meer hormonen aan.

Ik hoor je nu denken; wat hebben hormonen nu met voeding te maken en wat heeft voeding überhaupt met het ontstaan van acne te maken? Nou, meer dan je zou denken! 

Acne en zuivel

De afgelopen jaren is er steeds meer duidelijkheid gekomen over de rol van voeding bij acne. Dit is met name het geval bij zuivel houdende producten. De hormonen in zuivel verhogen namelijk het insulineniveau, dit kan resulteren in een verhoogde aanmaak van groeihormonen in de lever. Deze hormonen stimuleren de aanmaak van talg en zoals we eerder hebben gelezen, te veel talg verstopt de talgklieren, met acne en puistjes als gevolg.

Acne en suiker

Er zijn daarnaast onderzoeken geweest waarin blijkt dat suiker ook van invloed kan zijn op acne. Een dieet met minder suikers zorgt voor een daling in de androgeen-index (mannelijk geslachtshormoon). De uitkomsten gelden daarom niet per se ook voor (jonge) vrouwen.

Een andere belangrijke aanwijzing voor het effect van voeding op acne wordt geleverd door vrouwen die lijden aan het polycysteus-ovariumsyndroom. Deze patiënten worden behandeld met glucoseverlagende medicijnen. Als ‘bijwerking’ hebben deze medicijnen een positief effect op de huid met acneklachten.

Verzorging van binnenuit 

Uiteindelijk geldt; hoe gezonder je leeft, hoe mooier je huid is. Vers en zo onbewerkt mogelijke voeding dragen bij aan gezonde darmen. De huid is een weerspiegeling van de gezondheid, gaat er iets niet goed met je lichaam, kan je dit terug zien aan de huid.

Wanneer je verlost wilt zijn van acne, kijken wij samen naar wat je kunt veranderen in je dagelijkse voedingsinname en welke voeding van belang is om de huid te verbeteren.

 

Verzorging van buitenaf 

Het op de juiste manier verzorgen van de huid met een probleem draagt ertoe bij dat er sneller resultaten worden bereikt. In de salon werken we met verschillende professionele merken die speciale lijnen hebben voor de vette en onzuivere huid met acne.

Gelaatsbehandeling tegen acne

Welke gelaatsbehandeling voor jouw huid het beste is, zal blijken uit de huidanalyse en het intakegesprek. Je ontvangt bij ons altijd een op maat gemaakt huidverbeteringsplan, waardoor je precies weet welke behandelingen en producten er nodig zijn om acne te verminderen of zelfs te doen verdwijnen.

 

Ja, ik wil mijn huid verbeteren

Kom je voor de eerste keer in de salon?
Boek dan een 1e consult met behandeling.

Door middel van een huidanalyse, intake en huidscan, maken we een persoonlijk huidverbeteringsplan. Hierna weet je precies welke behandelingen en producten er nodig zijn om jouw huid te verbeteren.

Je ontvangt bij deze 1e consultbehandeling een 3 weekse behandelset voor thuis, zodat je direct effectief aan je huid kan werken.