Acne behandelen wij met diep reinigende behandelingen, diverse peelingen en microneedling.   Maar wist je dat wij acne ook aanpakken met IPL?d

Wat doet een IPL behandeling bij acne?

Met de IPL behandeling kunnen wij d.m.v. lichtflitsen met een speciaal filter voor acne, de P. Acnes bacterie doden.  Op deze manier kunnen we jouw acne huid nog sneller verbeteren.

De behandeling zorgt voor het verminderen van puistjes, maar pakt ook direct de roodheid en pigmentvlekjes aan. 

Kan iedereen met acne IPL ondergaan?

IPL Acne behandelingen zijn geschikt voor actieve acne en rest acne op licht tot licht getinte huiden. 

Heb je last van oude acne littekens of ontstoken acne dan adviseren wij je een andere behandeling te ondergaan.  Ook is IPL niet geschikt als je een actieve virale of schimmelachtige huidaandoening of huidkanker hebt.  Tijdens ons vrijblijvend consult zullen we dit allemaal met je doornemen.

Hoe snel zie ik resultaat? 

Afhankelijk van de ernst van je acne heb je ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussentijd van 2 week,  om verbetering van je huid te zien.

Tijdens de IPL behandeling zetten we met korte flitsen op je huid. Het licht dringt door verschillende huidlagen en helpt bij het vernietigen van acne bacteriën en bij het verminderen van ontstekingen en overtollig talg. I.c.m. een juiste thuisverzorging met verschillende zuren, ga je dit effect vergroten. 

Mag ik nog zonnen of onder de zonnebank?

 Je huid mag niet gebruind zijn door de zon of door zelfbruiner en we adviseren om gedurende de behandelperiode regelmatig zonbescherming aan te brengen. Ook moet je 5 tot 7 dagen van te voren stoppen met het gebruik van uitdrogende huidverzorgingsproducten, zoals retinoïden en peelings.

Hoe ziet mijn huid er na de IPL behandeling uit? 

Direct na de behandeling kan je wat last krijgen van roodheid, afhankelijk van de behandelingsstellingen die toegepast zijn. De roodheid verdwijnt meestal binnen een paar uur. In de meeste gevallen kun jij jouw dagelijkse activiteiten diezelfde dag nog hervatten.

 

Wil je graag weten welke acne behandeling het beste bij jouw huid past?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult.