Couperose

Je huid is gevoelig en vaak rood. En als het wat kouder wordt buiten dan kan het soms zo pijnlijk zijn… Soms heb je het idee dat het steeds een beetje erger wordt.

Als je in de spiegel kijkt zie je 1 of meerdere; 

   • Rode haarvaatjes

   • Roodheid

   • gevoelig en pijnlijk

Vaak voelt je huid ook gevoelig aan.  Tijd om er snel wat aan te doen voordat het erger wordt.

Hoe ontstaat couperose?

Rode vaatjes in het gezicht wordt ook wel couperose genoemd. Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Soms ontstaan er ook op andere plekken rode vlekken in het gezicht. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Vaak ontstaat couperose spontaan, maar zonlicht, roken, erfelijkheid of een schrale huid kunnen een oorzaak zijn.  En wanneer je al een dunne en lichte huid hebt vallen de vaatjes ook meer op.

Maar wat is dan rosacea?

Wanneer je last hebt van rode vaatjes,  maar ook nog van veel roodheid en puistjes dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea.  Vaak zie je dat het eten van pittig voedsel en als je van buiten naar binnen gaat dat de roodheid vele malen erger wordt.   Tevens speelt bij rosacea de demodex mijt ook een rol.  

De aanpak van rosacea ligt vaak in een combinatie van de verwijde vaatjes verminderen en het aanpakken van de puistjes,  waarbij we zowel de IPL als fruitzuurpeelingen, om en om, inzetten.

couperose- rosacea

Wij gaan je helpen aan een mooie egale huid!

Er is echt geen reden om nog langer gevoelige, rode wangen rond te blijven lopen.

Een mooie, egale, rustige huid met veel minder rode vaatjes is ons einddoel.

Wij zijn van mening dat je je niet hoeft te schamen voor je huid en die moet verstoppen onder een laag make-up.  

Je hebt recht op een eerlijk en persoonlijk advies.  Zodat je met onze begeleiding en jouw persoonlijke routine je acne onder controle kunt krijgen.

Jouw huid is straks geen struggel meer, maar iets waar je trots op kan zijn en vol zelfvertrouwen weer kunt laten zien.

 

 

Welke behandeling past bij jouw couperose huid?

Bij Cosmedisch Instituut Hanneke zijn er verschillende behandelingen mogelijk om jouw couperose te verminderen. Wij kijken vooral welke behandeling voor jouw huid het meest effectief is.
We beginnen met het drastisch verminderen van de rode verwijde adertjes,  daarnaast is het ook belangrijk om je huid sterker te maken om couperose ook verder te voorkomen.

Wat is het resultaat?

De resultaten van een couperose behandeling zijn weer een rustige, egale huid.

Jouw start naar een mooie, egale huid

De 1e couperose behandeling voor 97 euro inclusief

  • Een uitgebreide intake

Inclusief levensstijl en gezondheids check

  • Huidscan

We maken foto’s met verschillende belichting zodat we dieper in de huid kunnen kijken.

  • Behandeling op maat

Aangepast op jouw huidtype, huidconditie en huidwens

  • Persoonlijk thuisroutine

Wat kun jezelf doen om je huidconditie te optimaliseren

  • Persoonlijk behandelplan

Welke resultaten kun je verwachten in welk tijdsbestek

Meer informatie over acne…

Waarom IPL bij een acnehuid?

Waarom IPL bij een acnehuid?

Acne behandelen wij met diep reinigende behandelingen, diverse peelingen en microneedling.   Maar wist je dat wij acne ook aanpakken met IPL?dWat doet een IPL behandeling bij acne? Met de IPL behandeling kunnen wij d.m.v. lichtflitsen met een speciaal filter voor...

Lees meer
Help! Puistjes op mijn kin

Help! Puistjes op mijn kin

Je kijkt in de spiegel en daar zie je 'm: een puistje(s) op je kin. Hoewel de één er meer last van heeft dan de ander, wil je er natuurlijk gewoon zo snel mogelijk van af. Ook vraag je je misschien af waarom dat puistje altijd op dezelfde plek lijkt te verschijnen....

Lees meer
Wat is het verschil tussen een pukkel en puistje?

Wat is het verschil tussen een pukkel en puistje?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en werkt (letterlijk) als een geoliede machine. Ze is dagelijks bezig met het beschermen en reageren op prikkels. Je huid is sterk, elastisch en waterdicht. Het systeem van de huid werkt prima, maar soms gaat het mis......

Lees meer