Na de feestdagen is het helemaal niet gek als je hier last van hebt; een doffe en vale teint. Je hebt door alle drukte, gebrek aan voldoende rust, wellicht een borreltje en oliebolletje teveel, een vermoeide huid als resultaat gekregen.

Een vermoeide huid, heb ik dat ook?

Vooral vrouwen zijn gevoelig voor een vermoeide huid, aangezien onze huid dunner is dan die van mannen. Een vermoeide huid herken je aan

• Donkere kringen onder de ogen;
• een grauwe kleur;
• een onrustige huid.

Hoe ontstaat een vermoeide huid?l

Een vermoeide huid kan ontstaan door stress (kerstcadeaus, kerstdiners, kerstoutfits en schoonfamilie), te weinig nachtrust, minder gezond eten en alcohol. Deze factoren maken de huid dun, onrustig en droog. De barrièrefunctie wordt zwakker, waardoor ontstekingen zoals couperose en acne kunnen verergeren. De huid raakt minder doorbloed en essentiële stoffen kunnen nog maar nauwelijks de huid bereiken.
Wanneer we een te veel van bovenstaande factoren ervaren, zie je dit eigenlijk altijd wel terug aan de huid. De huid is daarmee een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van het lichaam. Op de lange termijn zorgen een slechte leefstijl en te weinig slaap voor een versnelde huidveroudering.
Heb je last van een vermoeide huid? Met de volgende tips kom je hier vanaf!

Kies voor de juiste huidverzorging

Natuurlijk is je rust pakken het allerbelangrijkste voor het voorkomen van een vermoeide huid. Maar daarnaast kan de juiste huidverzorging zorgen voor zichtbare verbetering bij een doffe en vale teint en wallen en donkere kringen.

Gebruik bijvoorbeeld de Retinol2ndG eye rescue van LookX. Deze redder in nood beschermt de tere huid rondom je ogen. Rimpels worden verminderd, donkere kringen en vochtophopingen aangepakt, en je huid wordt zachter, gladder en elastischer.

Een doffe en vale teint ga je tegen met de Balance cream van LookX. De crème bezit een ontgiftende en kalmerende detox-formule die vol ingrediënten zit die de huid (weer) in balans brengen, en zorgen dat jouw huid het daarna zelf zo kan houden. Fase 1: in balans brengen. Fase 2: huid die zichzelf kan beschermen tegen externe factoren die droogheid, irritatie en veroudering veroorzaken.

Voeding

Voeding is heel belangrijk voor de huid. Door bepaalde voedingsmiddelen te eten, wordt het lichaam ontgift, dit zal je op den duur ook gaan zien aan de huid. De huid zal er egaler, fitter en gezonder uitzien. Eet bijvoorbeeld wat vaker een avocado. Het lichaam maakt met behulp van avocado extra glutathion aan. Glutathion is een lichaamseigen antioxidant die verantwoordelijk is voor het neutraliseren van vrije radicalen.

Ook broccoli is goed voor de huid. Het zorgt ervoor dat met behulp van de enzymen in je lever gifstoffen een vorm aannemen die je lichaam gemakkelijk kan afbreken. Daarnaast zijn rode bieten, boerenkool, gember en kurkuma bekende voedingsmiddelen die zorgen voor ontgifting.

 

Behandelingen voor een vermoeide huid

In de salon bieden wij verschillende behandelingen aan die een echte boost aan de huid geven. Afhankelijk van de huidconditie en jouw wensen wordt de perfecte behandeling uitgekozen. Daarnaast kun je natuurlijk even heerlijk ontspannen, en laat dat nu precies zijn wat je nodig hebt wanneer je last hebt van een vermoeide huid!

Vrijblijvende intake

Puistjes, ontstekingen en mee-eters; ze maken je onzeker en beïnvloeden iedere dag opnieuw hoe jij je voelt. Heb je alles al geprobeerd in het verminderen van acne?

Maak dan snel een afspraak voor het intakegesprek bij salon Hanneke voor het laten verminderen en afnemen van acne of stuur ons een bericht voor meer informatie