Droge, gevoelige huid

Trekkerig gevoel en misschien zelfs schilfertjes. Je ziet meer lijnen in je gezicht en wilt vaak overdag creme bijsmeren.  

Als je in de spiegel kijkt zie je 1 of meerdere; 

  • droogtelijntjes
  • milia
  • schilfertjes
  • ruwe huid
  • Roodheid
  • gevoeligheid

Niets vervelender dan een huid die je de hele dag voelt trekken of prikken. Cremes trekken of te snel in of blijven als een vette laag op je huid liggen. Ook droogtelijntjes maken je huid ouder dan dat je bent.

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Door een verminderde talgproductie kun je een droge huidtype hebben, maar ook door het ouder worden zal de talgproductie afnemen waardoor je altijd normale huid ineens veel droger kan zijn. Een droge huid is kwetsbaarder en vaak gevoeliger.

Tijdens onze intake kijken we niet alleen naar je huid op dit moment maar ook hoe je huid altijd geweest is.  Als we de oorzaak kunnen aanpakken kunnen we sneller en effectiever behandelen.  Daarom nemen we ook vaak je levensstijl en voeding mee in de intake.  Hiermee kunnen we heel duidelijk de behandelmethode kiezen die het beste bij jouw huid en jouw wensen past.

 

Specialisatie

Door onze specialistische vakkennis en opleidingen zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke onderbouwde behandelingen.

Wij zijn van mening dat je alle lagen van de huid moet stimuleren en behandelen om het perfecte resultaat te behalen. Het gaat om de balans in het gezicht en het stimuleren van het natuurlijke huidvernieuwingsproces. Wij zijn niet tegen botox en fillers, maar bieden dit niet aan in de salon. 

droge vermoeide huid groningen

Welke behandeltechnieken gebruiken we bij een droge, gevoelige huid?

We kijken vooral welke behandeling voor jouw het meest effectief is.
Bij een huid met veel gevoeligheid en weinig talgproductie zullen wij een andere behandeling uitvoeren dan een droge en trekkerige huid.

Aanbevolen Behandelingen

Voor een licht droge, trekkerige huid

Basic Moisture Treatment

vanaf € 71,50 45 min.

Hydrateert, vermindert droogtelijntjes, vermindert trekkerig gevoel.

Kalmerende, moisturizing en hydraterende behandeling. Voor een direct zachte gladde huid door een speciaal sheet-mask met krachtige anti-oxidant (Edelweiss) en pure zijde proteïnen.

 

Basic Calming Treatment

vanaf € 69,50 45 min.

Kalmeren van de huid waardoor de roodheid verminderd.

Zachte maar toch krachtige behandeling voor het remmen van histamine in de huid en kalmeren van roodheid.  Voor het herstellen van lichte irritaties en jeuk.  Ook zetten we de ultrasoon in om de huid intensief te kalmeren.

Bij irritatie, schilfertjes en roodheid

BOOST Moisture Treatment

vanaf € 94,00 | 60 min.

Optimale hydratatie en opname verhogend met energieboost.

Net als bij de Basic Moisture Treatment werkt deze kalmerend, moisturizing en hydraterend.  Ook de sheet-mask wordt ingezet samen met LED Therapy voor een nog mooiere en snellere resultaat Dankzij de LED Therapy zal je huid gehydrateerder, een egalere teint en een mooie glow bevatten.

BOOST Calming Treatment

vanaf € 104,00 | 70 min.

Optimaal kalmerend, verminderen van roodheid en irritatie.

We gaan een stapje verder met kalmeren dan de BOOST Moisture Treatment.  Ook hier gebruiken we het sheet-mask en de LED Therapy,  maar de geirriteerde, gevoelige en rode huid kalmeren we daarna zichtbaar intensief d.m.v. de ultrasoon.

 

Trouble shooters 

Microneedling

vanaf € 129,50 60 min.

Weerstand verhogend, huidverstevigend, vermindert gevoeligheid.

Door microneedling wordt de aanmaak van collageen en elastine intens gestimuleerd.  Hierdoor wordt je huid dikker en weerbaarder en zullen rode adertjes verminderen.  Ook brengen wij speciale werkstoffen, waaronder hyaluronzuur, diep in de huid om hier optimaal de huid te hydrateren.

IPL Couperose

vanaf € 39 

Verminderen van verwijde, rode bloedvaatjes

IPL couperose methode pakt vele vormen van couperose en spider naevi aan. De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

Meer informatie over droge, gevoelige huid

Tips voor huidverbetering

Tips voor huidverbetering

Wat wordt er precies bedoeld met huidverbetering en ben jij daar niet al mee bezig?  Laten we het eens samen uitzoeken...Over de huid Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en staat constant met de buitenwereld in contact. De belangrijkste functie van de...

Lees meer
In welke leeftijdsfase zit jouw huid?

In welke leeftijdsfase zit jouw huid?

De huid van iemand van 20 jaar ziet er heel anders uit dan de huid van iemand van 50+. Naarmate we ouder worden, verandert de structuur van de huid. We leggen je graag uit wat er per leeftijdsfase met je huid gebeurt en hoe je je huid in elke fase van je leven...

Lees meer
Waarom zou ik een serum gebruiken?

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Wat doet een serum nu meer dan een creme?  En heb ik wel een creme nodig na een serum en wanneer gebruik ik een serum? We horen zoveel vragen in de salon dat we hier een aantal vragen willen uitleggen:Wat is eigenlijk een serum? Soms is een crème alleen voor je huid...

Lees meer