Over definitief ontharen met IPL en SHR bestaat nog steeds veel verwarring.  Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen vanuit onze klanten uitgelegd.

Heb je nog een vraag?  Stuur ons een berichtje en we zullen deze snel beantwoorden en misschien wel opnemen in het lijstje hieronder:

 

  Is definitief ontharen ook echt definitief?

  De haarzakjes die behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren. 

  We kunnen de haarzakjes in de rustfase niet behandelen.  Door hormoonveranderingen (zwangerschap, menopauze, sommige medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten) stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress)  of bij een periode van veel inspanning kunnen deze wakker worden.   

  Als er na een aantal jaren haren gaan groeien of resthaartjes wat donkerder / dikker worden dan kun je deze met een onderhoudsbehandeling weer behandelen.

  Het haar zal nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen. 

  Hoe snel zie ik resultaat?

  Na de 1e en 2e behandeling zie je na ongeveer 2 week een deel van de behandelde haren loslaten en ontstaan er hier en daar kale plekken.  

  Doordat de haarcyclus verandert kun je soms het gevoel hebben dat de haren ineens weer sneller groeien, maar dat is niet het geval.  Sommige haartjes komen tegelijkertijd naar boven,  dit is een goed moment om weer te behandelen.

   

  Hoe veel tijd zit er tussen de behandelingen?

  Voor ontharen op het gezicht houden we de 1e paar behandelingen 4 week er tussen. Zodra de haargroei minder wordt zal 6 week worden.

  Omdat de haren op het lichaam langzamer groeien houden we de 1e paar behandelingen 6 week ertussen.  Daarna 9 tot 12 week tussen de behandelingen.

   

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  We gaan voor een gladde, haarloze huid als eindresultaat.

  Bij elke behandeling worden alleen de haren gepakt die in de groeifase zitten. Helaas zitten de meeste haren in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ook met IPL te behandelen.

  Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een haarredicutie van 80% tot 90%.

  Omdat er altijd na een lange rustperiode sommige haartjes in de groeifase komen kun je 1x per jaar een onderhoudsbehandeling nodig hebben.

   

   

  Mag ik nog zonnen of onder de zonnebank?

  I.v.m. met kans op hyperpigmentatie mag je ongeveer een week na de IPL behandeling weer in de zon.  Gebruik sowieso een beschermingsfactor 30 of hoger.

  Ben je wel in de zon geweest en erg bruin geworden? Door de hoeveelheid pigment in je huid is de kans op verbranding met IPL groot, vandaar dat je dan helaas moet wachten tot je huidskleur weer normaal is. 

  Ook zelfbruiners mogen een week voor de behandling niet gebruikt worden.   

  .

  Mag je van te voren waxen, epileren, harsen?

  Waxen, epileren, harsen en een ontharingscrème gebruiken mogen NIET gedurende de gehele behandelkuur met IPL gedaan worden.

  Scheren mag uiteraard wel.  Voor een IPL behandeling is het zelfs belangrijk dat de haren minimaal 24 uur van te voren geschoren zijn.

  Is het behandelen met IPL pijnlijk?

  Als de lichtflits op de huid wordt afgegeven kan je een prikkeling of tikje voelen. Vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen je huid slaat, maar dit is voor iedereen goed te doen.

  Ben je erg gevoelig dan kunnen we het level altijd aanpassen of overstappen op SHR (het glijdend ipl-en) Hierbij is het energieniveau lager en daardoor ook minder gevoelig.

  Moet ik oppassen bij gebruik medicijnen?

  Ja,  sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken je huid lichtgevoelig.

  Ook ontstekingsremmers, zoals Prednison,  gaan ook niet samen met IPL behandelingen.

  Op de bijsluiter van je medicijnen of via www.geneesmiddelenrepertorium.nl kun je dit nakijken.   Bij vragen kun je ons altijd een bericht sturen.

  In sommige gevallen zetten we een testflits om te kijken hoe je huid reageert.

   

   

   

  Kan iedereen behandeld worden?
  Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld.

  Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode of grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn vaak niet te behandelen.   

  Heb je een getinte huid dan pakken we snel onze SHR techniek voor veilig IPL behandeling.  Heb je een zeer getinte huid dan kunnen we je helaas wegens te hoge pigment gehalte in de huid niet behandelen.