De huid van iemand van 20 jaar ziet er heel anders uit dan de huid van iemand van 50+. Naarmate we ouder worden, verandert de structuur van de huid. We leggen je graag uit wat er per leeftijdsfase met je huid gebeurt en hoe je je huid in elke fase van je leven optimaal kunt onderhouden.

16 – 20 jaar

De hormonale veranderingen van de puberteit kunnen grote invloed hebben op de huid, vooral in het gezicht en op de schouders, borst en rug. Een verhoogde talgaanmaak en een verstoorde afstoting van hoorncellen kunnen ertoe leiden dat de huid vet wordt en er acne ontstaat. In deze fase is het belangrijk om de huid goed te reinigen en in balans te houden met milde producten. Agressieve of uitdrogende producten verstoren de balans van de huid alleen maar meer waardoor de acne kan verergeren.

20 – 30 jaar

Erfelijke eigenschappen, levensstijl en omgeving bepalen de fase waarin de opperhuid en de lederhuid dunner beginnen te worden. Vanaf de leeftijd van 25 verminderen de huidfuncties en kun je de eerste tekenen van veroudering waarnemen. In deze leeftijdsfase is hydratatie het allerbelangrijkste! Een goede vocht inbrengende crème zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Ook is het aan te raden om te starten met het gebruiken van een oogcrème. Voorkomen is beter dan genezen en wij spreken uit ervaring als we dat zeggen!

30 – 40 jaar

De barrièrefunctie van de huid wordt steeds zwakker. De celvernieuwing begint af te nemen waardoor je gaat zien dat de huid minder gaat stralen dan in je twintiger jaren. Huidcellen verliezen geleidelijk hun elasticiteit en de huid verliest meer vocht, waardoor lijntjes en rimpels ontstaan. Ook vertragen de stofwisselingsprocessen van de cellen. In deze fase is het verstandig om te switchen naar producten die de celvernieuwing stimuleren waardoor je huid weer gaat stralen. Ook in het belangrijk om intensievere behandelingen in te zetten die de collageen en elastine aanmaak stimuleren.

40 – 50 jaar

Er worden minder cellen gevormd, bestaande cellen worden kleiner en de bovenste lagen van de huid worden dunner. Dit kan leiden tot een ruwere en drogere huid en rimpels. Vaak heeft de huid in deze fase behoefte aan een rijke verzorging zodat de huidlipiden kunnen worden aangevuld. In de salon adviseren we een peeling of een behandeling met apparatuur om de huid echt aan het werk te zetten.

50+ jaar

Het natuurlijk vermogen van de huid om lipiden aan te maken neemt af en dit leidt tot uitdroging en meer rimpels. Het vernieuwingsproces van de huid vertraagt verder en de huid verliest volume waardoor verslapping kan ontstaan. De huid wordt gevoeliger voor UV en de beschadigingen die je in je jongere jaren hebt opgelopen kunnen nu zichtbaar worden als pigmentvlekken (ouderdomsvlekken). Zo nodig kan de huidverzorging worden aangepast. Voor het behandelingen van pigmentvlekken hebben we verschillende effectieve behandelingen, die mooie resultaten geven op langer termijn.

Iedere huid is anders en producten kunnen op basis van een huidadvies ook anders worden ingezet. Om een goed professioneel huidadvies te kunnen geven is het aan te raden een afspraak te maken voor een intakegesprek + gezichtsbehandeling.