Iedereen kan last krijgen van cellulite.  Het zijn vetophopingen onder de huid waarbij het niet uitmaakt of er nou veel of weinig vet zit. Slanke vrouwen kunnen daarom ook last krijgen van cellulite.

Is het nou cellulitis of cellulite?

Cellulites is een chronische ontsteking aan het bindweefsel en een zeer pijnlijke aandoening.

Cellulite zijn de bobbeltjes en putjes die je vooral ziet op de dijen en billen.  Dit wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd.  Cellulite kunnen we bij Salon Hanneke goed behandelen.

Oorzaak

Er kunnen een aantal oorzaken zijn voor cellulite.  Dit hoeft niet te betekenen dat je overal last van moet hebben om ook last te hebben van cellulite.

1. Vermindering van de bloed en lymfecirculatie.  Bij een slechte doorbloeding ontstaan op verschillende plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht vermindert blijven afvalstoffen te lang zitten.  Deze kunnen een dikke brij vormen en tussen de vetcellen gaan zitten.

Ook zie je dat bij een verstoorde hormoonbalans je lichaam vocht kan vasthouden.

2. Verstopte vetcellen die samen klonteren en plakken vormen. Door die verstoorde bloed en lymfecirculatie kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intracellulaire vocht hoopt zich op en wordt een slijmerige drap,  waardoor vetcellen aan elkaar gaan plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. Omdat de vetcellen naast elkaar liggen vormen zich nu een soort druiventrosjes.

Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Als de cellen voller raken, worden ze ook hobbeliger.

Ook kan cellulite pijnlijk aanvoelen omdat de bloedvaatjes en zenuwuiteinden in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld.

3. Verklevingen van huidlagen. Als verschillende huidlagen (opperhuid, lederhuid en onderhuid) aan elkaar geplakt zijn noemen we dat een verkleving. De vetlaag is gelegen in de onderhuid en dan ook verkleefd aan de spieren, waardoor bewegen pijn kan doen.

Als zenuwcellen zijn afgekneld zal ook aanraking niet prettig zijn.

Verklevingen komen vooral voor op de billen, heupen en dijen. Je huid kan hier heel vast aanvoelen door een combinatie van verklevingen en samenklonten van vetcellen.

4. Huidverslapping.  Alleen huidverslapping heeft al verschillende oorzaken.  Dit kan aangeboren zijn,  maar kan ook komen door leefwijze, zwangerschap e.d.

 

Hoe kom ik er van mijn cellulite af?

1. Detoxen!   Door je lichaam te ontgiften, ontlast je je lever.  Die doe je al door koffie, zwarte thee, alcohol, suiker, kant en klaar producten te laten staan en E-nummers te vermijden.  Ook kun je een speciaal detoxkuur volgen

2. Hormonen hebben een groot effect op cellulite. Dus ook de pil en medicijnen die werken op je hormonen zijn niet bevordelijk voor je cellulite.

3. Sporten! Ga flink bewegen om de doorbloeding en lymfe op gang te helpen.

4. Massage!  Laat je stevig masseren om de doorbloeding te activeren en afvalstoffen af te voeren. Onder de douche kun je ook met onze cups en warm water je doorbloeding stimuleren. Als je dit afwisselt met een koude straal water op je huid dan zul je merken dat je huid al steviger wordt.

5. Incremen.  In de salon gebruiken we verwarmende gel met Cellu-slim-complex. De mosterdkersextract en capsaïcine vermindert cellulite en stimuleert de omzetting van vetopslaande cellen naar vetverbrandende celle

6. Drinken.  Alleen wanneer je genoeg drinkt, kan het lichaam afvalstoffen afvoeren en krijgt je lichaam kans om een mooie gladde huid te ontwikkelen.

 

Het resultaat: een huid zonder ‘bobbels’,

een stralende huid, die er strakker, steviger en vooral gezonder uitziet.