Pigment

Is pigment tegenwoordig erger dan een paar rimpels in je gezicht?

Veel rimpels hebben te maken met je mimiek en vooral de beginnende lijnen zijn nog redelijk makkelijk uit te vlakken.  Maar dat is met verkleuringen in je gezicht een ander verhaal.

Als je in de spiegel kijkt zie je 1 of meerdere; 

   • bruine vlekken

   • donkere rand om je lippen

   • donkere ‘snor’ op je bovenlip

   • donkere vlekken in je hals

   • na zwangerschap grote vlekken op je gezicht

   • littekens die donker blijven

Misschien heb jij vroeger ook nog met factor 3 en dan het liefst met een olie zitten bakken in de zon?  Met een handdoek over de tuinstoel om de bekleding te beschermen.  Tegenwoordig weten we gelukkig beter en smeren wij ons veel beter in.  Maar de beschadigingen van vroeger worden nu wel zichtbaar.

Hoe ontstaat pigment?

Wanneer UV straling op de huid komt wordt automatisch pigment aangemaakt. Dit beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer je huid teveel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Op de ene plek zit te weinig pigment,  terwijl op de andere plek een pigmentvlek wordt gevormd.

Pigmentvlekken worden ook wel hyperpigmentatie genoemd.  De vlekjes zijn vaak lichtbruin tot donkerbruin maar kunnen ook wit of rood zijn. Met onze huidscan kunnen we ook al zien welke pigment nog niet zichtbaar is,  maar wat je over een paar jaar wel kunt verwachten als je je huid verder niet beschermd.

Pigment of verkleuringen zijn beschadigingen in je pigmentatie proces die al jaren geleden zijn veroorzaakt.  Dit kun je niet meer omkeren.  Vaak heb je in je kinderjaren of jeugd niet of te weinig beschermd in de zon gelopen. Andere oorzaken kunnen parfum, huidveroudering, hormonale schommelingen en wrijving zijn.

Bij elke behandeling kijken wij de huid na op ‘niet pluis’ plekjes en daarbij ook eventuele verkleuringen volgens de ABCDE methode.  Bij enige twijfel verwijzen wij je eerst door naar de huisarts.

acne

Wij gaan je helpen aan een mooie egale huid!

Er is echt geen reden om nog langer met pigment rond te blijven lopen.

Een mooie, egale huid zonder verkleuringen dat is ons einddoel.

Wij zijn van mening dat je je niet hoeft te schamen voor je huid en die moet verstoppen onder een laag make-up.  

Je hebt recht op een eerlijk en persoonlijk advies.  Zodat je met onze begeleiding en jouw persoonlijke routine je acne onder controle kunt krijgen.

Jouw huid is straks geen struggel meer, maar iets waar je trots op kan zijn en vol zelfvertrouwen weer kunt laten zien.

 

Specialisatie

Door onze specialistische vakkennis en opleidingen zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke onderbouwde behandelingen.

Wij zijn van mening dat je alle lagen van de huid moet stimuleren en behandelen om het perfecte resultaat te behalen. Het gaat om de balans in het gezicht en het stimuleren van het natuurlijke huidvernieuwingsproces.

 

Welke behandeling past bij jouw gepigmenteerde huid?

Bij Cosmedisch Instituut Hanneke hebben we ons gespecialiseerd in verschillende technieken mogelijk om jouw pigment te verminderen. Wij kijken vooral welke behandeling, maar ook juist welke combinaties of intervallen voor jouw huid het meest effectief zijn.
Bij een huid met veel melasma zullen wij een andere behandelmethode pakken dan een huid met duidelijke pigmentvlekken.

Wat is het resultaat?

De resultaten van een pigmentbehandeling zijn een zo egaal mogelijke huid.  Pigment kan in verschillende huidlagen aanwezig zijn en verschillende oorzaken hebben.  Dit maakt het wel 1 van de lastigste huidproblemen om aan te pakken.  1 Mooie zonnige dag kan alweer een trigger zijn om bepaald pigment weer tevoorschijn te doen komen.

Jouw start naar een mooie, egale huid

De 1e pigmentbehandeling voor 97 euro inclusief

  • Een uitgebreide intake

Inclusief levensstijl en gezondheids check

  • Huidscan

We maken foto’s met verschillende belichting zodat we dieper in de huid kunnen kijken.

  • Behandeling op maat

Aangepast op jouw huidtype, huidconditie en huidwens

  • Persoonlijk thuisroutine

Wat kun jezelf doen om je huidconditie te optimaliseren

  • Persoonlijk behandelplan

Welke resultaten kun je verwachten in welk tijdsbestek

Meer informatie over pigment…

Professionele peeling voor thuis!

Professionele peeling voor thuis!

Soms wil je thuis, in je eigen badkamer,  je huid ook een behandelen met een professionele peeling.  Meer glow,  minder rimpels.De LOOkX Derma skin repair acid peel is zeer geschikt voor de huid met duidelijke tekenen van huidveroudering. De formule bevat krachtige...

Lees meer
Pigmentvlekken; de nieuwe rimpels

Pigmentvlekken; de nieuwe rimpels

Fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid. De dingen waar je vaak aan denkt bij het woord ‘huidveroudering’. Maar wist je dat pigmentvlekken, grove poriën, rode vaatjes, couperose en een vermoeide uitstraling juist bepalend zijn? Deze klachten verklappen je...

Lees meer