Wat doet een serum nu meer dan een creme?  En heb ik wel een creme nodig na een serum en wanneer gebruik ik een serum?

We horen zoveel vragen in de salon dat we hier een aantal vragen willen uitleggen:

Wat is eigenlijk een serum?

Soms is een crème alleen voor je huid niet genoeg. Als je huid door seizoenswisselingen wat droger wordt hoef je niet direct je favoriete creme te wisselen maar kan een goede vochtvasthoudend serum de balans net weer recht strekken.

Een serum bevat een hoge concentratie aan actieve ingrediënten. Deze actieve ingrediënten werken in op specifieke huidproblemen zoals rimpels, huidverzakking, een gebrek aan hydratatie, een vale teint en huidvlekjes.”

Waarom zijn de serums vaak zoveel duurder dan crèmes?

In een serum zit een hogere concentratie aan actieve ingrediënten dan in een crème. Dit wil trouwens niet zeggen dat er in een crème minder actieve ingrediënten zitten dan in een serum. Deze actieve ingrediënten hebben speciale formules met kleinere moleculen en zijn kostbaarder dan andere grotere moleculen. Hoe geconcentreerder een serum, hoe duurder dit serum zal zijn.

Hoe gebruik ik een serum?

Een serum kan je elke dag gebruiken of als kuur inzetten om een bepaald huidprobleem aan te pakken.

De grootte van een molecuul bepaalt hoe ver stoffen de huid binnen kunnen dringen. In een serum zitten zeer kleine en fijne moleculen, deze dringen dus dieper in de huid. Het is daarom belangrijk om een serum aan te brengen op een gereinigde huid. Wanneer de huid niet goed gereinigd is, kan het serum haar werk niet goed doen.

Begin daarom eerst met het reinigen van de huid. Hierna kun je een oogcrème aanbrengen, bijvoorbeeld de LOOkX Eye rescue AM. Vervolgens breng je een serum aan op je gezicht, hals en decolleté. Wanneer het serum in de huid is geabsorbeerd, kun je een (dag)crème aanbrengen. Meng je serum en crème niet door elkaar, hierdoor kan het serum niet optimaal haar werk doen.

Het is raadzaam om een crème en serum van hetzelfde merk te gebruiken. De ingrediënten uit de crème en het serum zullen elkaar hierdoor versterken. Wanneer je een crème en serum van twee verschillende merken gebruikt, loop je een risico op huidproblemen omdat ze niet op elkaar zijn afgestemd.

Wat is nou het verschil tussen een serum en een crème?

Een serum kan nooit of zelden alleen worden gebruikt. Dit komt omdat een serum bedoeld is om snel in de diepere huidlagen te trekken (kleinere moleculen) om daar in te werken.

Je huid zal dan nog steeds trekkerig en niet comfortabel aanvoelen omdat met alleen een serum de buitenste huidlaag geen hydratatie en bescherming tegen invloeden van buitenaf krijgt. Hiervoor gebruik je een crème. In een crème zitten naast actieve werkstoffen ook andere vulstoffen zoals vetten en vaak een fijne geur om de huid comfort bieden.

Welk serum past mij?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je wil bereiken met het serum. Voldoet je creme niet meer of heb je specifieke huidproblemen die je wilt aanpakken?

Heeft je huid last van een overactieve talgproductie en grove poriën? Dan biedt de LOOkX Solution pore minimiser een uitkomst. Dit serum verkleint en verfijnt grote poriën, vermindert vuilophopingen en mee-eters, en reguleert een overactieve talgproductie van binnenuit. 

Er is geen ‘Bron van de Eeuwige Jeugd’. Maar er is een serum dat aardig in de buurt komt… LOOkX Youth defense serum bevat 3 soorten plant stamcellen om de eerste tekenen van huidveroudering te remmen (pre anti-ageing). Het serum kalmeert je huid, vermindert roodheid, beschermt het cel DNA en verlengt de levenscyclus van de cellen. Jouw huid voelt meteen voller en steviger aan.

Voor een perfecte aanvulling op je beautyroutine, gebruik je het LOOkX Moisture serum. Deze ‘alleskunner’ voorziet de huid van voldoende hydratatie, vermindert droogtelijntjes en doet nog veel meer. Jouw huid voelt gelijk soepel en zacht aan na gebruik.

Geef je huid een anti-ageing boost met het LOOkX Retinol2ndG serum. Het serum zorgt voor meer versteviging en minder lijntjes, met als resultaat een zachte, elastische en gladde huid. Let er wel op dat retinol de huid gevoeliger maakt voor UV-licht. Breng daarom ook een zonbeschermer aan na het gebruik van dit serum. LOOkX Smart 4-in-1 protection primer en LOOkX Sun fluid SPF30 zijn hiervoor zeer geschikt en zorgen voor optimale bescherming.

Heb je een huid die ineens wat gevoeliger reageert dan is de  de LOOkX Skin multitasker perfect voor jouw. Dit is jouw superheld als je je huid op verschillende manieren wil ondersteunen. Het werkt hydraterend, kalmerend en herstellend, en zorgt bovendien voor lifting en versteviging dankzij de anti-ageing ingrediënten.

Wil je ook graag je huid eens goed laten bekijken en een vrijblijvend persoonlijk advies wat past bij jouw wensen?  Maak dan een afspraak voor een intake gesprek bij ons in de salon.