IPL therapie

Wij bieden verschillende behandelingen aan in onze salon i.c.m. met onze IPL. 

Wij werken met het nieuwste en meest krachtige IPL SHR-systeem dat op de markt te verkrijgen is. Naast de uitstekende resultaten die hiermee bereikt worden, biedt het systeem vele extra voordelen ten opzichte van andere systemen, zoals de snelheid van de behandeling. Ook hoeft er geen gel gebruikt te worden en is de behandeling niet pijnlijk.

Onze MedCos systemen zijn in samenwerking met de Universiteiten van Twente en Maastricht in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.

Bij de keuze voor dit systeem stonden resultaat, veiligheid en comfort voorop. De resultaten van dit systeem zijn gewaarborgd door honderdduizenden tevreden cliënten welke door de jaren heen behandeld zijn (door de gehele wereld). Het systeem heeft een kleine en grote behandelkop waardoor heel specifiek en ook snel behandeld kan worden, net afhankelijk van de locatie. Tevens hoeft er door de uitmuntende koeling van het systeem geen gel gebruikt te worden tijdens de behandeling (dit in tegenstelling tot veel andere systemen waarbij dat wel noodzakelijk is). Tevens wordt het energieniveau in het systeem constant gemonitord waardoor de behandeling altijd even effectief is.

De combinatie van de beste apparatuur en onze volledig opgeleide, gecertificeerde en vakbekwame behandelend specialist geeft jou de beste resultaten!.

Je kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis intake t.w.v. 25 euro.

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden met IPL?

Acne

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het kan allerlei oorzaken hebben, namelijk erfelijkheid, hormonen en talgproductie. Acné kan als cosmetisch storend worden ervaren. Na een IPL acne behandeling is uw huid een stuk rustiger en tevens een stuk minder rood. U kunt dus zichtbaar resultaat verwachten.

Het licht van de MedCos IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acné zienderogen vermindert. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acné bepalen wij hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie. Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acne komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

Couperose

Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in het gezicht of op uw benen? De MedCos IPL couperose methode pakt vele vormen van couperose en spider naevi aan. Het hoogenergetische licht van de MedCos IPL ‘verwijdert’ de storende verwijde bloedvaatjes.

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden.

Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken.

Definitief ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCos IPL (Intense Pulsed Light) methode voor u kan betekenen. 

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

In totaal heeft u zo’n 6-8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

Nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen
Geen ingegroeide haartjes of stoppels
Vrijwel geheel pijnloos
Kwaliteit en optimale veiligheid
Haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 behandelingen
Sneller dan andere systemen (benen in 20 minuten in plaats van 1,5 uur)

Huidverjonging

De MedCos IPL-methode bestrijdt effectief de verschijnselen van huidveroudering. Tijdens de behandeling wordt de aanmaak van collageen bevorderd, zodat de conditie van het bindweefsel sterk verbeterd. Het resultaat is een jeugdigere en vitale huid.

Tijdens de behandeling wordt de MedCos IPL op het huidoppervlakte geplaatst. Door achtereenvolgende flitsen wordt de huid behandeld. De huid neemt het licht van de MedCos IPL op waar het wordt omgezet in warmte. Dit proces stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en de productie van nieuw collageen en elastine. Uw huid ziet er fris en jong uit. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden deze behandeling wekelijks te herhalen. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Het is raadzaam om iedere 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde resultaat optimaal te houden. Tussen de behandelingen zit een rustperiode van 1 tot 2 weken.

 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn gevolg van een onsteking: in de opperhuid of diepere huidlagen hoopt pigment zich op, waardoor donkere of lichte kleurverschillen ontstaan. Afhankelijk van het type pigment, de grootte en locatie zijn verschillende behandelingen mogelijk. 

Na de behandeling kan de pigmentvlek donkerder zijn. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 – 15 minuten.  Tussen de behandelingen zit een rustperiode van een paar weken.  Dit is afhankelijk van het herstel van de huid. 

Heb je nog een vraag?

6 + 7 =