Peelingen

Huidveroudering betekend niet alleen fijne lijnen en rimpels.  Vaak is de huidstructuur grover, ziet de huid er valer uit en kun je last krijgen van pigmentvlekken.

Om de huid weer aan het werk te zetten en voor de herstellende werking zetten we vaak peelingen in. Deze peelingen werken ieder op een andere manier.  Naar gelang je huiddoel en huidconditie besluiten we welke peeling het beste bij jou past.

Peelingen bestaan uit een vloeistof en kunnen bestaan uit melkzuur, salicylzuur en glycolzuur die bedoeld zijn om de huid te verbeteren door de bovenste laag te laten afschilferen. Elk zuur heeft een unieke eigenschap zoals ontstekingsremmend, talgproductie remmend, pigmentvlekken verlichten en de huidoppervlak te vergladden door aanmaak van nieuw bindweefsel.

De behandeling

Voorbereiding en opbouw is erg belangrijk bij onze peelingen. Het wordt best wat gevraagd van de huid en daarom moet deze goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

Bij onze peelingen in kuurverband dien je 4 Week van te voren te beginnen met een pigment remmend of afschilferend product.  Tevens hebben we als voorwaarde dat je SPF met minimaal factor 30 gebruikt, zowel voor, tijdens als na de peeling.

  • reiniging

  • dieptereiniging indien nodig

  • ontvetten huid

  • aanbrengen peeling met kwast of gaasje

  • herstellende creme en spf

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

Je huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden.  We raden je af om de eerste 48 uur na de behandeling intensief te gaan sporten of naar de sauna / zwembad te gaan.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 10 dagen aanhouden.  Dit ligt ook weer aan de soort peeling en de conditie van je huid.  Het is belangrijk dat je niet aan de velletjes gaat trekken en de huid goed beschermt met een SPF van minimaal 30.

Wanneer kunnen we je niet behandelen met de peeling?

  • als je roaccutane gebruikt

  • huid met open wondjes

  • open eczeem

  • zwangerschap

  • overgevoeligheid van 1 van de peelvloeistoffen

Welke peelings zijn er?

Wij werken verschillende peelingen die we onderverdelen in werkzaamheid en sterkte. Het doel van de peelings variëren in het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen.

Tijdens het intakegesprek wordt er met je besproken welke peeling voor jouw huid geschikt is en wat je ervan mag verwachten.

Voor elke huidtype

Biopeel / AHA peel

Heb je last van fijne droogtelijntjes of al wat diepere lijnen, grove porieen en doffe teint? 

Dan is deze fruitzuurpeeling een mooie peeling zonder schilfering en hersteltijd,  waarbij je huid een echte oppepper krijgt en weer superzacht aanvoelt. Bevat o.a. Amandelzuur, melkzuur, glycolzuur, citroenzuur en BioNymph Peptides.

Dermapeel / AHA + BHA 30%

Deze fruitzuurpeeling werkt egaliserend.  Perfect voor oppervlakkige acne littekens, de doffe rokershuid en/ of verdikte huid.

Ook na deze peeling heeft je huid geen hersteltijd,  misschien hele lichte afschilfering.  Dus ook perfect voor een oppepper. Bevat o.a. glycolzuur, melkzuur, appelzuur.

Probleemoplossende peeling in kuurverband

Skin Recovery peel 

Peeling op basis van Salicylzuur voor de vette tot acnehuid.  Ook voor de huid met rode striae ontstoken ingegroeide haren en matige zonschade.
Werkt uitdrogend, talgregulerend en anti-bacterieel. Bevat salicylzuur, vitamine A, melkzuur en amandelzuur.

3 behandelingen elke 10 dagen 

Mandelage peel

Peeling op basis van Amandelzuur voor een huid met lichte pigmentatie en milde acne.
Reduceert de hoeveelheid talg, werkt huidvernieuwend.  Bevat amandelzuur, vitamine A en Alfa-liponzuur.

4 behandelingen elke 7 dagen 

MG-TCA peel

Peeling op basis van TCA voor de ouder wordende huid met verslappingen en verlies van elasticiteit. Een krachtig corrigerende peeling op tekenen van huidveroudering zoals expressielijntjes, zonschade en huidverslapping. Bevat TCA 35%, Salicylzuur en Arbutine.

4 behandelingen elke 15 dagen 

Lightning / Yellow peel

Peeling op basis van Vitamine A  welke specifiek werkt op pigment en huidverkleuringen.
Het remt de aanmaak van pigment en zorgt ervoor dat het bestaande pigment versneld exfolieert.  De aanwezige pigmentcellen zich weer mooi verspreiden voor een egale teint.  Ook bij een huid met veel verkleuringen door onstekingen van acne is deze perfect.   Bevat vitamine A, salicylzuur, fytinezuur, arbutine en kojiczuur.

3 behandelingen elke 10 dagen 

Heb je nog een vraag?

14 + 8 =