TC Cryolipolyse

75% effectiever dan normale cryo behandelingen

Wij bieden met de TC Cryo de nieuwste, 100% veilige en meest effectieve Cryo behandeling die er is: Contrast Cryolipolyse!

Thermo Contrast?

TC CRYO = 100% veilig

Misschien heb je de term “vet bevriezen” al eens voorbij zien komen, dat doen wij dus NIET! Wij bevriezen niets, omdat dit blijvende weefselschade en gevoelloosheid kan veroorzaken. De medisch gecertificeerde TC Cryo maakt gebruik van veilige koude en warme temperaturen (6-41°C). Wij noemen dit Contrast Cryolipolyse

Hoe werkt het?

Met TC Cryo wordt de huid en het onderliggende vet- en spierweefsel gekoeld tot 6ْC. De spieren willen het lichaam op temperatuur houden (37ْC) en gaan daarom warmte produceren.
Deze warmte ontstaat doordat spieren een lichaamseigen hormoon afscheiden, dat het bruine vet aanzet tot verbranding. Zo neemt het volume van het bruine vet af. Daarnaast remt het de aanmaak van witte vetcellen. Hierdoor heeft de behandeling een langer doorwerkend effect.

Een ander effect van het toevoeren van koude is dat ook de lever een lichaamseigen hormoon produceert. Dit
hormoon helpt om wit vet om te zetten in bruin vet, dat vervolgens weer verbrand kan worden. Zo kunnen we tijdens een kuur de witte vetlaag aanpakken en vermindert de lichaamsomvang van het behandelde probleemgebied.

Voor welke huid is dit geschikt?

  • cellulite

  • ‘vet’ophopingen

  • lymfoedeem

  • helpt mee met afslanken

  • pijnvermindering bij oedeem

De behandeling

Met TC Cryo verlies je vet door koude en warmte therapie. Het apparaat schakelt binnen 6 seconden van 6ْC naar 41ْC. Je vetcellen worden niet bevroren, waardoor je geen risico loopt op huidbeschadigingen. Wetenschappelijk is aangetoond dat de therapie 75% effectiever is dan een gewone cryo behandeling. De veilige ondergrens van 6ْC wordt aangehouden, omdat een lagere temperatuur geen beter resultaat geeft en dus onnodig is..

Afhankelijk van de indicatie en huidconditie heb je gemiddeld 3 behandelingen nodig.

Wat zijn de voordelen en resultaten ?

  • 3 tot 10 centimeter verlies in 3 behandelingen

  • strakkere huid en minder putjes

  • geen blauwe plekken of pijn achteraf

  • grotere oppervlakten in 1x te behandelen

Veel gestelde vragen:

Kun je met de TC Cryo ook zogenaamde 'manboobs' of wel bij mannen de borsten behandelen?

Jazeker, en er zijn ook goede resultaten waargenomen!

Waar wel op gelet moet worden is als je last hebt van angina pectoris. Dit wordt ook weleens omschreven als “koude laken pijn” Als de vaten samentrekken, ontstaat er dan pijn op de borst. Als je deze ervaring niet hebt, of tijdens de behandeling ervaart, kan het gewoon behandelt worden.

Ik heb last van een langzame schildkier werking. Kan ik behandeld worden?

Jazeker, geen probleem. De te trage stofwisseling van de schildklier zelf wordt niet positief beïnvloed door de behandeling, maar als daar de juiste medicatie voor wordt genomen, kan de cryo zeker helpen om wat vetranden weg te werken!

Ik heb trombose gehad, kan ik behandeld worden?

Zolang de trombose niet meer “manifest” is ofwel niet meer actief, kan er gewoon behandeld worden. Mocht je daar over twijfelen vraag dit dan na bij je arts of specialist.

Ik heb diabetes (suikerziekte), kan ik behandeld worden?

Behandeling is geen enkel probleem. Sterker nog, de hormonen die vrij komen bij de behandeling kunnen zelfs een positief effect op het gebruik van insuline! We hebben patiënten gehad die door deze behandeling substantieel minder insuline nodig hebben!

Jullie behandelen in zones, wat bedoelen jullie daarmee?

Als we het hebben over 1 zone dan bedoelen we bijvoorbeeld buik of billen, beide benen of armen of zadels of lovehandles.

Doet de behandeling pijn of is deze schadelijk voor het lichaam?

Er wordt niets gesneden, geprikt of afgezogen, enkel gekoeld naar een temperatuur waar het weefsel prima tegen kan. De behandeling is daardoor niet schadelijk en ook niet pijnlijk. Het voor de eerste keer ervaren van de koude kan voor sommigen wel even schrikken zijn, maar het wordt al snel een vrij gevoelloze tinteling waardoor ook dit snel weg trekt.

Helpen de behandelingen ook tegen cellulite?

Jazeker! De vetten worden al afgebroken maar door de snel wisselende temperatuur wordt ook nog eens de bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt voor een strakkere on gezondere huid. De machine heeft zelfs een therapie instelling die specifiek voor cellulite-bestrijding ingezet kan worden.

Moet ik na de behandeling rust houden, of kan ik direct weer aan de slag?

De behandeling is niet schadelijk en daardoor kun je vrijwel direct weer aan de slag met de dagelijkse bezigheden. We raden wel aan om zware inspanningen even een uurtje achterwege te laten. De therapie eindigt namelijk met 15 minuten koude, waardoor de huid en spieren nog een tijdje wat stijf zullen zijn. Dat zorgt er wel weer voor dat het effect van behandeling nog een tijdje actief is.

Hoe weet ik of jullie apparaat echt veilig is?

De TC Cryo heeft een Duitse TUV Nord certificering, wat een van de strengste certificeringen is ter wereld! Buiten dat gaat het hier zelfs om een Medically Certified Class IIA certificering, wat betekent dat dit apparaat zelfs voldoet aan de strengste ziekenhuis eisen.

Ik heb cystes op mijn nieren en lever, mag ik deze behandeling ondergaan?

Dit hangt af van de grootte en aard van uw cystes. In dit geval moet u uw arts of behandelend specialist raadplegen of dit kan.

Heb je nog een vraag?

10 + 15 =