Het avond ritueel voor het verzorgen van je huid blijft bij sommige een dingetje.  Wij merken in de salon echt een verschil hierin.  Of je maakt stellig elke avond je gezicht schoon of je doet het alleen wanneer je er zin in hebt en zegt vaak te moe te zijn.  Wij willen echt benadrukken dat als je serieus je huid wilt verbeteren,  je ook ‘s avonds 5 minuten vrij moet maken om je gezicht te verzorgen.

Deze 6 tips geven je maximale resultaten voor je huid zodat je er fris en uitgerust er uitziet als je ‘s ochtends wakker wordt.

1. Reinig je gezicht elke avond

Wist je, dat als je de hele dag je gezicht aanraakt, juist ook onbewust, je gezicht met veel vuil in aanraking komt?

Als jouw huid schoon is :

  • Verminder je de verspreiding van acne bacterien die voor meer ontstekingen kunnen zorgen

  • Op een schone huid kunnen je huidverzorgingsproducten beter hun werk doen, voor een optimaal resultaat.

  • Je huid zal er ‘s ochtends frisser en schoner uitzien.

We begrijpen dat dit discipline en moeite kost om ‘s avonds je huid goed te verzorgen,  vooral je moe bent.  Maar dit is en blijft 1 van de grootste stappen in optimale huidverbetering. 

2. Eerder op de avond je gezicht schoonmaken

Toch te moe om je huid laat in de avond nog schoon te maken en te verzorgen?  Probeer eens eerder op de avond dit ritueel uit te voeren, in plaats van net voordat je naar bed gaat.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat onze natuurlijk herstelprocessen al geactiveerd worden als de zon ondergaat. Onze stamcellen in de opperhuid reproduceren grotendeels ‘s nachts en zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van nieuwe huidcellen.  Dus voor nog een betere ondersteuning, is het zelfs beter om je avondritueel te vervroegen.

3.  Vergeet nooit je nachtcreme

Sommige mensen gebruiken vaak geen nachtcreme omdat ze hun huid willen laten ‘ademen’ terwijl ze slapen. 

Als je geen nachtcreme gebruikt na het reinigen van je gezicht verdampt het vocht in je huid zelfs meer, waardoor je meer droge huidcellen krijgt. Je huid ziet er juist dof en moe uit. Het is belangrijk om een goede huidverzorging te gebruiken die geschikt is voor jouw huid en die jouw huid ook ondersteund in haar nachtelijke processen.  ‘s Nachts is ook je huid in rust en is de doorlaatbaarheid van je huid op haar hoogst. Hierdoor kunnen juist de actieve werkstoffen nog dieper in de huid worden opgenomen, wat jouw huid weer ten goede komt.

4.  Gebruik producten met hoogwaardige ingredienten

Overdag heeft je huid juist bescherming nodig tegen alle invloeden van buitenaf, zoals anti-oxidanten en SPF.

‘s Nachts als je huid rust en herstelt, moet je producten gebruiken die juist helpen met het herstellen, exfolieeren en ontstekingen remmen.  Ook om je huid te egaliseren en te verfijnen of juist om fijne lijntjes te verminderen dan is een energieverhogend serum of een serum met retinol perfect.  

5.  Verwissel vaak  je kussensloop

Bacterieen en talg blijven achter op je kussensloop en vooral voor degene met een acne of onzuivere huid is het beste om te slapen op een frisse, schone kussensloop.  Je kunt altijd de kussensloop omdraaien en een extra nacht slapen.

Ook het slapen op een zijden kussensloop is goed voor een rimpelloze ochtend.  Katoenen slopen kunnen vouwen achterlaten op je huid.

.  Voldoende slaap 

Voldoende slaap heeft positieve eigenschappen op veel gebieden.  Maar ook voor je huid is dat raadzaam.  Een gebrek aan slaap kan ervoor zorgen dat je huid dof wordt en geen glans meer heeft.  Een goede nachtrust tussen de 7 tot 8 uur helpt mee om de bloedsomloop in je huid te herstellen.  Ook kunnen gebrek aan slaap en teveel stress alle huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis, verergeren.

 

Je kunt dus met een beetje extra aandacht ‘s avonds je huid meer in optimale gezondheid houden.  Zorg ervoor dat je je huid elke avond, op de juiste manier, goed verzorgt.